Nieuws

Geld ingezameld met grote insulinepen

19 DEC 2016
Esmée (9) heeft geen doorsnee leven: ze woont in een vakantiepark op Texel en heeft sinds een jaar diabetes. Met een enorme zelfgemaakte insulinepen haalde het park een mooi bedrag op voor diabetesonderzoek.

Elke dag vakantie! Dat vindt Esmée van haar leven op het Texelse chaletpark Bregkoog. Haar vader is daarvan de eigenaar.

Vorig jaar dronk Esmée opeens in korte tijd wel héél veel ice tea’s. Ook rook haar adem naar aceton, en parkmanager Ellen wist wat dat kon betekenen want ze werkte vroeger in de zorg. Al snel volgde dan ook de diagnose diabetes type 1.

Controle op het vasteland

Na een eerste periode van wennen heeft Esmée haar glucosewaarden nu goed onder controle. Haar opgewekte karakter lijdt er gelukkig niet onder. Om de zoveel tijd steekt ze over naar het ‘vasteland’ voor controle door de kinderarts.

Onderzoek als jubileumcadeau

Esmée’s vader Jaap vond het pittig dat zijn dochter opeens diabetes heeft. Hij wilde dan ook graag iets doen. Zijn chaletpark Bregkoog bestond dit jaar 35 jaar, en dat greep hij aan om onderzoek naar genezing van diabetes type 1 te steunen.

Creatieve insulinepen

Van de zomer knutselde de dochter van Ellen samen met haar vriend een giftbox in elkaar in de vorm van een grote insulinepen, en zette die neer bij de receptie van het park. En voor het jubileumfeest vroeg Jaap als cadeau een donatie voor het Diabetes Fonds. Op die manier haalde het park maar liefst 2.500 euro op. 
Esmée, Jaap en Ellen en kwamen speciaal naar Amersfoort om het bedrag te overhandigen aan het Diabetes Fonds!

Wil jij ook een speciale gelegenheid gebruiken om onderzoek naar genezing te steunen? Zo doneer je een jubileum of verjaardag.
Inloggen