Nieuws

Maastrichtse kinderen rennen € 4700 bij elkaar!

04 OKT 2017

Het Diabeatit Run Team Science2DiaBeatit (dit jaar voor de 5e keer aan de start in Rotterdam) besloot om een mini variant van de sponsorloop te organiseren op 2 basisscholen in Maastricht, "omdat de DiaBeatit Run zo ontzettend leuk is!"

OBS de Perroen en OBS de Kring (Maastricht) gaan in de nabije toekomst fuseren en bewegen staat duidelijk vermeld in het motto van de nieuw te vormen school. De mini-DiaBeatit Run was dan ook een mooie verbindende activiteit om beide scholen in beweging te krijgen voor het goede doel: een toekomst zonder diabetes!

Het Team Science2Diabeatit (bestaande uit onderzoekers van de Universiteit Maastricht werkzaam in het diabetesveld) vertelde de kinderen eerst over suikerziekte en het belang van gezond eten en bewegen. Toen  konden de kinderen niet wachten om zelf in actie te komen en gingen ze enthousiast op zoek naar sponsoren. 

Op 21 september 2017 was het dan zover.  De grote kinderen van groep 4 tot en met 8 renden in een uur tijd zoveel mogelijk rondjes van 500 meter rondom een speelveldje. Voor elk rondje hadden zij zich laten sponsoren door gulle ouders, grootouders, buren en vrienden. Maar ook de kleinere kinderen van groep 1 tot en met 3 deden een flinke inspanning tijdens de suikerklontjesrace: in estafettevorm balanceerden zij een suikerklontje op een lepel terwijl ze verschillende moeilijke parcoursen volbrachten. Door de tomeloze inzet en het enthousiasme van de kinderen, de versieringen, de muziek, het fantastische weer en de vele toeschouwers werd het een feestelijke middag! Bovendien was de mini-run zeer succesvol want de kinderen hebben samen het ongelofelijke bedrag van € 4700,-bij elkaar gelopen! 

Dit bedrag komt geheel ten goede aan diabetesonderzoek en voorlichting en bovendien, heel Maastricht weet nu dat bewegen gezond is! Kinderen, ouders, leerkrachten, schooldirecties en team Science2Diabeatit Maastricht heel hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme en sportieve inzet!! Jullie zijn toppers!

Inloggen