Nieuws

Marathon helden halen ruim €3500,- op in Rotterdam

13 APR 2017

Afgelopen zondag 9 april hebben André Krijtenburg en Alex Brinkman de marathon van Rotterdam gelopen. En met succes! 

Na weken van hard trainen in weer en wind, konden beide heren afgelopen zondag starten op de Coolsingel in Rotterdam, ieder met een eigen bijzondere motivatie.

André heeft zelf diabetes type 1 en liep de marathon ook voor zijn twee dochters en zijn broer die alle drie eveneens type 1 hebben. Het warme weer heeft het extra lastig gemaakt voor André: Een paar momenten heb ik gedacht dat ik het niet zou redden. Gelukkig stonden er op verschillende plekken langs de route vrienden en familieleden die voor de nodige support en praktische bijstand zorgden. Het mooie weer was voor alle supporters natuurlijk fantastisch, maar voor mij als loper met diabetes een extra uitdaging!".

André heeft het memorabele bedrag van €2950,- opgehaald voor meer onderzoek naar de genezing van diabetes.

Ook Alex had een mooi doel om de eindstreep te halen. Zijn zoontje Bas, die sinds 6 jaar diabetes type 1 heeft, stond in zijn DiaBeatIt T-shirt bij de eindstreep op zijn vader te wachten.“Ik heb een enorm leuke dag gehad in Rotterdam en kijk ik er super goed op terug. Ben erg kapot gegaan maar ik heb het overleefd en ben er sterker uitgekomen 💪. Hopelijk heb ik op deze manier een klein stukje bijgedragen in de strijd tegen diabetes.”

Door de marathon uit te lopen heeft Alex het waanzinnige bedrag van €616,10 opgehaald voor het Diabetes Fonds.

Zowel André als Alex willen graag al hun sponsoren bedanken voor de bijdragen en wij willen André en Alex heel erg bedanken voor alle inzet!

Inloggen