Nieuws

Actie door Michelinster-restaurant Aan de Zweth

23 JAN 2017
Restaurant Aan de Zweth hield een speciale actie voor het Diabetes Fonds, om een persoonlijke reden. Verrassend voor hun gasten en ook voor de initiatiefnemers zelf!

Joris Peters en zijn vrouw Anjeta van restaurant Aan de Zweth maakten vorig jaar plotseling kennis met diabetes. Anjeta’s zus kreeg diabetes type 1, op haar 38e. Daarom wilden ze graag onderzoek naar genezing steunen.

Cadeautje voor gasten

Als chef en gastvrouw van het restaurant bedachten Joris en Anjeta een actie in samenwerking met heerlijk.nl: 'Voor elke gast die via heerlijk.nl een reservering plaatst, doneren wij 1 euro aan het Diabetes Fonds. Daarnaast sluiten wij uw etentje af met een klein cadeautje: ½ gang. Wat dit precies inhoudt, blijft een verrassing maar in het kader van de diabetesactie is de gang 100% suikervrij!'

Verrast door reacties

Onze gasten vonden het een goede actie”, zegt Anjeta. “Zij vroegen vaak waarom wij het deden of voor wie. Ze waren aangenaam verrast door het cadeautje, door hoe lekker het was ‘ondanks’ dat het suikervrij was! Joris en Anjeta werden zelf ook verrast door de verhalen en reacties van gasten. “Dat er zoveel mensen met diabetes te maken hebben, daarvan ben je je niet zo bewust totdat het je van dichtbij raakt. Wij vinden het fijn om iets te kunnen doen, om een steentje bij te dragen.” 

Bedankt!

Een schot in de roos, deze actie van het Michelinster-restaurant in Schipluiden, met een opbrengst van maar liefst 1.872 euro en vele positieve reacties. Namens 1,2 miljoen mensen in Nederland, bedankt Aan de Zweth!
Inloggen